f m
  • 19 februari 2019 Julianakerk

  • 19 februari 2019 Julianakerk

  • 19 februari 2019 Julianakerk

  • 19 februari 2019 Julianakerk

Copyright 2019 - Gospelkoor GoodNews

7 Dagen in Jeruzalem

Gospeloratorium in de Paastijd.

7dagenHet gospeloratorium '7 dagen in Jeruzalem' is in 2015 met groot succes uitgvoerd in Voorst en Apeldoorn. Het was voor het eerst dat dit gospelverhaal in het Nederlands werd   uitgevoerd. Sinds deze uitvoering komt regelmatig de vraag of het nog een keer wordt uitgevoerd.

Het muziekstuk bestaat uit 25 delen waarin het verhaal verteld wordt van de intocht in Jeruzalem (Palmpasen) tot en met de opstanding op 1e Paasdag. Het is in 2000 geschreven door Martin Alfsen en regelmatig in het Noors uitgevoerd door zijn koor Reflex. Het wordt momenteel in Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken en sinds een paar jaar in Duitsland uitgevoerd.

Begin 2019 is het plan uitgewerkt om op Palmpasen 2020 dit oratorium uit te voeren. Ons koor zal het gehele jaar tijdens de repetities werken aan de liederen van dit muziekstuk. Er zal een band samengesteld worden dat vanaf het najaar regelmatig zal mee oefenen.

We repeteren op de dinsdagavond, eens in de twee weken. Het eerste deel van de repetitie zal volledig in het teken staan van '7 dagen in Jeruzalem'.

Je kunt meedoen. Als koorlid en als solist. Je zult dan moeten mee oefenen samen met GoodNews. (leden van GoodNews hoeven zich niet op te geven, die doen automatisch mee)

Bezoek deze site regelmatig om op de hoogte te blijven van de voorbereidingen.

Benieuwd hoe het kan klinken? Kijk en luister dan Opname van 7 Dagen In Jeruzalem in Finland